Wagnerovci si pripomenuli smrť svojho čierneho člena z Tanzánie, ktorý pri Bachmute zabíjal Slovanov

Wagnerovci si pripomenuli smrť svojho čierneho člena Tarima Nemesa pochádzajúceho z Tanzánie. Tarimo sa do Ruska presťahoval v roku 2018 a začal študovať na Puškinovej jazykovej univerzite, pričom v roku 2021 bol odsúdený na sedemročný trest odňatia slobody za predaj drog. Ruská invázia na Ukrajinu znamenala pre tohto nového Rusa šancu začať odznova, a keď dostal ponuku vstúpiť do súkromnej vojenskej spoločnosti Wagner, nezaváhal. Wagner ho vycvičil, vyzbrojil a poslal zabíjať Slovanov do Bachmutu, kde Tarimo padol.

Tarimo po sebe zanechal dcéru, ktorú splodil s rodenou Ruskou a keď ešte žil, majiteľ PMC Wagner Jevgenij Prigožin bol jeho obeťou tak dojatý, že ju osobne uistil, že nebude mať nikdy finančné problémy.

Tarimovi bola za jeho odvahu posmrtne udelená medaila Ruskej federácie za statočnosť, ktorú ruské úrady zatiaľ neudelili žiadnemu rodenému Rusovi, ktorý na Ukrajine položil svoj život. Tanzánčan zároveň nie je jediným Afričanom, bojujúcim za Rusko a teda kresťanstvo, konzervatívne hodnoty, či proti migrácii, pretože asi mesiac pred ním, a rovnako v okolí Bachmutu, bol popri zabíjaní Slovanov zabitý občan Zambie Nathan Nyirenda.

Ondrej Figuli