Ruské štátne médiá: Podporovatelia Donalda Trumpa sú sedliaci a primitívi

„Podporovatelia Donalda Trumpa nie sú veľmi inteligentní, skôr primitívi.“ To bol jeden z výrokov, ktoré na adresu priaznivcov Donalda Trumpa odzneli počas vysielania primetime relácie Место встречи (Miesto, kde sa stretávame), ktorú vysiela televízia NTV, ktorú vlastní štátom kontrolovaný energetický gigant Gazprom.

52-sekundový klip obsahujúci túto debatu, doplnený o preklad do angličtiny, zdieľal na sociálnej sieti X/Twitter Ron Filipkowski, šéfredaktor média Meidas Touch.

Maxim Jusin, ruský novinár a politický komentátor, vo videu hovorí: „Väčšina ľudí, ktorí volia Trumpa, nie sú veľmi inteligentní, ale primitívni ľudia, s ktorými treba hovoriť používajúc klišé a hlúpe heslá.“

Táto poznámka vyvoláva smiech ostatných členov panelu, z ktorých jeden ďalej označuje Trumpových priaznivcov za „buranov“ a prirovnáva ich k dedinčanom, ktorí iba žobrú o peniaze.

Redakcia Reconquista.sk kontaktovala televíziu NTV s otázkou, či moderátori majú rovnaký názor aj na slovenských podporovateľov Donalda Trumpa, ktorí paradoxne vo veľkej miere konzumujú obsah prokremeľských mainstreamových médií, do uzávierky tohto článku nám však televízia neodpovedala.

Ondrej Figuli