Vladimír Putin podporil výstavbu mešity hneď vedľa hlavného chrámu ruských ozbrojených síl

Ruský prezident Vladimír Putin podporil myšlienku výstavby mešity v parku Patriot, kde okrem iného stojí aj (pravoslávna) Katedrála ruských ozbrojených síl. Ruský prezident to uviedol po slávnostnom kladení vencov k pamätníku Kuzmu Minina a Dmitrija Požarského na Červenom námestí.

„Je to dobrý nápad. Chlapi spolu (na Ukrajine) bojujú,“ zareagoval podľa agentúry TASS na návrh predsedu Duchovnej správy moslimov (DUM) Ruskej federácie Ravila Gainutdina, aby sa osobne zúčastnil na slávnostnom odhalení pamätného kameňa, kde bude budúca mešita stáť.

Záchranca konzervatívnej Európy pred islamom Vladimír Putin tak nepriamo potvrdil, že na ukrajinské bojisko nasadzuje moslimské jednotky, ktorých jedinou úlohou je zabíjať bielych slovanských Ukrajincov.

Podľa muftiho bol projekt výstavby mešity odsúhlasený a 4. novembra bolo prijaté príslušné uznesenie ruského ministra obrany Sergeja Šojgu, pričom stavba má podporu aj hlavy ruskej pravoslávnej cirkvi, patriarchu Kirila, ktorého pravoslávna cirkev sa s nezastaviteľnou expanziou islamu v Rusku v podstate zmierila.

Ondrej Figuli