Zjednocovanie národných síl?

Koncom januára 2023 zamrzol úsmev nejednému oddanému národovcovi, ktorý sa nazdal, že politický tragéd a hrobár najstaršej politickej strany Slovákov A. Danko už nemôže vyplodiť, po bozkávaní výložiek a horúcom telefonáte so zlopovestnou Kočnerovou volavkou A. Zsuzsovou, nič horšie. Ale nebol by to agilný plagiátor, aby sa nepokúsil napodobniť podobný pokus aký spravilo duo Slota-Belousovová pred 20 rokmi, keď stvorili tzv. Konfederáciu národných síl Slovenska. Vtedy aspoň na pôdoryse národných strán SNS-SĽS-SNJ-HZD-ĽÚ, pričom práve ĽÚ s exHZDSákmi typu Tkáča či Keltošovej dvíhala obočie národovcom, ktorí si pamätali ich neprílišnú pronárodnú orientáciu.

Danko išiel ďalej. Po tom, ako zistil, že Smeráci vôbec nie sú nadšení jeho nápadom kandidovať na ich socdemáckej kandidátke, objavil v sebe pud otca zjednotiteľa. Na stretnutí koncom januára 2023, ktoré pripravila šéfredaktorka periodika Extraplus L. Mayerová (kandidovala na kandidátke slotových odídencov v strane Práca slovenského národa) sa zúčastnili nielen zástupcovia strán ako Národná koalícia, či Slovenský patriot (obe s výtlakom na úrovni štatistickej chyby), ale šokujúco aj Komunistická strana Slovenska, či ultramarxistické hnutie Socialisti.sk. Tým Danko posunul povestnú latku znova nad mieru akceptovateľnosti. Až tak, že mu niekto príčetný poradil, že toto by neakceptovali ani voliči Ľuboša Blahu.

Vytvorenie Slovenskej národno-boľševickej aliancie po vzore Ruska, kde takáto strana existuje, sa teda oddialilo. Nateraz sa spolupráca uzavrela len s odídencami z ĽSNS okolo T. Tarabu zo strany Život – Národná strana a rokovania prebiehajú aj s odídencom ĽSNS europoslancom Radačovským zo strany Slovenský patriot. Danko však svoju náruč otvára i smerom k exmoderátorke a exposlankyni Šimkovičovej, či exmatovičovej poslankyni Romane Tabák, ktorej slovenskosť sa prejavuje používaním priezviska bez prechyľovania, či barovou bitkou s podobne inteligentnou Bittó-Cigánikovou, ak už nechceme rovno spomenúť jej pamätné vystúpenie s respirátorom a lapanie po dychu pod rečníckym pultom v parlamente.

S takýmito „posilami“ má Andrej Danko skutočne „našliapnuté“ k parlamentnej účasti. Ak má byť toto elita slovenského národného hnutia a zjednocovanie má prebiehať ako spolčovanie politických vyvrheľov len pre vidinu parlamentných kresiel, potom je stav národného hnutia ešte žalostnejší, akým sa zdá.