Južná Afrika: Mapy Google už nebudú navrhovať trasy cez kapskú štvrť Nyanga

Južná Afrika, spojenec Ruska proti globálnemu severu a západnej civilizácii má tak obrovské problémy s kriminalitou, že na ne musia reagovať aj inak politicky hyperkorektné firmy typu Google. Globálny technologický gigant totiž vo svojej navigácii prestal ponúkať trasu cez štvrť Nyanga, ktorá sa nachádza v Kapskom Meste a je sužovaná obrovskou kriminalitou.

Stalo sa tak v súvislosti s útokom na amerického turistu Waltera Fischela v Nyange, ku ktorému došlo po tom, ako ho navigácia v snahe vyhnúť sa zápche poslala do tejto štvrte a pri ktorom bol Fischer postrelený do tváre.

V auguste bol v Nyange zastrelený aj britský lekár Kar Hao Teoh, keď musel počas štrajku taxikárov v Kapskom Meste odbočiť z cesty N2 a nájsť alternatívnu trasu.

Alistair Mokoena, riaditeľ juhoafrickej pobočky Google uviedol, že medzi spoločnosťou Google, ministrom cestovného ruchu a mestom Kapské Mesto prebiehali rozhovory v snahe nájsť riešenie.

„Identifikovali sme ohniská kriminality a pracujeme na tom, aby tieto oblasti neboli súčasťou trasy, ktoré navrhuje naša navigácia.“

Riešenie sme implementovali a už je v prevádzke. Ak teda prichádzate z letiska a chcete sa dostať do Simon’s Town alebo Muizenbergu, naša navigácie Vás už nepošle cez oblasti, ktoré sú nebezpečné a trpia vysokou kriminalitou.

Ondrej Figuli