Maďarskí šovinisti sa rozpadli – Bugárovci pôjdu na pleciach extrémizmu

Účelový zlepenec etnických maďarských politických strán sa rozsypal. Po príchode Matovičovho infiltranta Gy. Gyimessiho do zjednotenej Aliancie – Szövetsék (ktorá ale predtým neprijala okrajové Maďarské fórum exmininistra Zsolta Simona), ohlásili odchod z frakcie ľudia predtým identifikujúci sa s Mostom – Híd. Pikantériou ale je, že idú obnoviť stranu pod názvom Most-Híd 2023. Nepristúpia však k zberu podpisov na založenie strany, ale premenujú extrémistickú Maďarskú kresťansko-demokratickú alianciu.

To napokon už dokázali spojenectvom pred voľbami 2020 s touto pofidérnou ultrašovinistickou Maďarskou kresťansko-demokratickou alianciou, ktorej predstavitelia odmietali v TV diskusiách hovoriť po slovensky a museli byť tlmočení z maďarčiny a dokonca ani volebný program nevydali v slovenčine. Trvali na tom, že tak budú vystupovať aj v slovenskom parlamente – teda rečniť v ňom budú v maďarčine. Navyše ich logo silne pripomína symbol Šípových krížov, maďarskej politickej strany z čias Horthyovského Maďarska, neskôr na sklonku vojny vládnuce v Maďarsku – tzv. nyilašovci. Ale na to by si mali snáď posvietiť naši kovaní znalci na extrémizmus, symboliku a heraldiku, len to by museli pracovať skutočne proti extrémizmu a nie na politické objednávky. Posúďte sami:

Účelnejšie by bolo však zistiť, ktorá zo „slovenských“ politických strán by si bola ochotná sadnúť do vládnej koalície s extrémistickou iredentistickou a šovinistickou Alianciou – Szövetség, či dokonca s Most-Híd 2023, ktorý sa v minulosti snažil vytvárať dojem, že je umiernenou maďarsko-slovenskou stranou porozumenia. No stačilo vypadnúť z parlamentu a táto falošná pretvárka sa ukázala v pravom svetle – politici Most-Híd si ihneď padli do náručia so šovinistami a vrátili sa späť na svoje iredentistické chodníčky, ktoré v skutočnosti nikdy ani neopustili. Vieme si predstaviť, aké kvílenie by spustili „strážne psy liberálnej demokracie“, ak by s podobnou symbolikou vyrukovala slovenská politická strana:

https://sk.wikipedia.org/wiki/Strana_%C5%A1%C3%ADpov%C3%BDch_kr%C3%AD%C5%BEov_%E2%80%93_hungaristick%C3%A9_hnutie