Televízny štáb pokrývajúci lúpeže sa stal sám obeťou lúpežného prepadnutia

Spravodajský štáb chicagskej televízie Univision Chicago, ktorá v skorých ranných hodinách natáčala reportáž o sérii lúpežných prepadnutí v chicagskej štvrti West Town, sa sám stal obeťou tohto druhu zločinu. Počas prípravy reportáže, ktorá mala byť odvysielaná v ranných správach pristúpili k štábu traja maskovaní muži a so zbraňami v ruke spravodajský tím okradli. Okrem osobných vecí im zobrali aj kameru a ostatné spravodajské vybavenie, a tak sa zamýšľaná reportáž do správ nakoniec ani nedostala.

Chicago sa pod vedením starostky za Demokratickú stranu Lori Lightfoot, ktorej najväčšou kvalifikáciou v čase jej zvolenia bola skutočnosť, že je čierna lesbička, prepadlo do víru čoraz zvyšujúcej sa kriminality. To sa nakoniec prejavilo aj v miestnych voľbách v roku 2023, kedy bola Lightfoot nahradená tiež demokratickým kandidátom Brandonom Johnsonom. Ten svoju volebnú kampaň okrem toho, že je tiež čierny, postavil aj na vymedzovaní sa voči Lightfoot a jej jemnému prístupu ku kriminalite a prisľúbil rázne zatočiť so zločinom v meste.

V Chicagu však nejde o prvý incident tohto druhu. 8. augusta 2023 sa obeťou lúpežného prepadnutia stal fotograf televíznej stanice WLS-TV, ktorý si práve pripravoval svoje fotografické vybavenie.

Ondrej Figuli