Povstanie „poľutovaniahodných“?

Ešte počas prezidentskej kampane 2016 Hillary Clinton nazvala voličov Donalda Trumpa „basket of deplorables“ teda „košom poľutovaniahodných”, podobne elitársky fenomén ako keď v našich končinách Arpád Szoltész nazval Slovákov „bielou spodinou” prípadne nositeľ Nobelovej ceny za ekonomiku Paul Krugman keď povedal: „skutočné šialenstvo pochádza od vidieckych bielych Američanov, ktorí majú pocit, že strácajú svoju krajinu a majú pravdu, pretože oni nebudú tvoriť budúcnosť, stávame sa viac rôznorodí a multikultúrni a moc ktorú ešte dnes majú, od nich odíde.” Modelovým multikultúrnym mestom je Washington D.C., ktorý je centrom metropolitnej oblasti Washington – Baltimore s takmer desať miliónovou populáciou. Oblasť je progresívnou baštou Demokratickej strany a v samotnom D.C. dosiahol v nedávnych voľbách Donald Trump mizivých 5,40% hlasov. Mesto bolo v minulosti častým svedkom prebiehajúcich výtržností militantnej organizácie Antifa, ktorá v rámci svojho protestu ničila autá a lokálne prevádzky obyvateľov, prípadne napádala sympatizantov prezidenta Trumpa s ich typickými červenými MAGA šiltovkami.

Rovnováha síl nastala, až keď prišli počas mítingov trumpistov do ulíc hliadkovať členovia Proud Boys, ktorí sa sami označujú za mužský klub západných šovinistov, hoci namiesto budovania ideológie sa zameriavajú na samotnú konfrontáciu s ľavicovými militantami a Antifou. Iný priebeh sa neočakával ani keď Donald Trump zvolal svojích podporovateľov na míting do Washingtonu, ktorý sa uskutočnil 6. 1. 2021 pod názvom “Save America March” resp. “Pochod za Záchranu Ameriky.” Tento deň, ako ste už mohli počuť počas mediálnej hystérie a z pohoršujúcich vyhlásení aj našich ústavných činiteľov, sa zakončil obsadením budovy Kapitolu – amerického senátu, ktorého obe komory v tej dobe mali v pláne overiť hlasy voliteľov a vyhlásiť za nového prezidenta spiaceho demokrata Joe Bidena. Udalosť, ktorá sa môže zapísať do dejín ako casus belli druhej občianskej vojny.

Množstvo analytikov sa zameriava na samotný aspekt toho, že Trump podal sťažnosti na priebeh zrátavania hlasov a manipulácie s hlasovacími lístkami ako príčinu hnevu, ktorý vyústil do útoku na budovu Kapitolu, čo však predstavuje len pomyselnú a viditeľnú špičku ľadovca. Voliči republikánov, ktorí sa tam zišli podľa odhadov v historickom počte jedného milióna, nemajú len trpký pocit, že im boli ukradnuté voľby, ale že im bola ukradnutá vlastná krajina. Dnešné kozmopolitné politické elity, média, big tech, akadémia alebo Hollywood spoločne s obyvateľmi amerických metropol sú tí, ktorí najviac profitujú z digitálnej revolúcie. Za sebou však zanechali tradičný vidiek, konzervatívne oblasti, kde majú stále v úcte Bibliu a druhý dodatok Ústavy ako veľká Apalačia alebo hlboký juh, kde žijú ľudia, ktorých elity označujú minimálne za spiatočníckych pre svoj spôsob života. Zašlá sláva týchto oblastí bola poznačená odchodom ťažkého priemyslu do lacnejších krajín v 60. rokoch, zatvorením uhoľných baní vplyvom údajne ekologických opatrení presadzovaných progresívcami a prílevom lacnej pracovnej sily z Latinskej Ameriky, ktorá dlhodobo drží mzdy v priemysle na najnižšej možnej úrovni.

Stačí uviesť, že Západná Virgínia je štátom s najväčším percentuálnym zastúpením potomkov Európanov, no zároveň s najnižším priemerným príjmom na domácnosť. Z elektorátu kedysi pro-odborovej Demokratickej strany sú dnes najsilnejšou baštou konzervatívnych republikánov. Okrem toho má tento patriotický štát najvyšší percentuálny podiel regrútov v americkej armáde, ale zároveň vyčnievajú v nelichotivej štatistike o počte úmrtí, spôsobených predávkovaním počas prebiehajúcej ópiovej epidémie obzvlášť látkou Fentanyl, ktorú do USA ilegálne distribuuje Čína. Situácia ako vytrhnutá z filmu “Hillbilly Elegy,” ktorú sme v minulosti pozorovali len ako fenomén v černošských getách veľkých miest, je dnes v plnej miere realitou na tradičnom americkom vidieku tzv. hrdzavého pásu. Napriek tomu sú to v prvom prípade podľa progresívcov obete “systémového rasizmu,” kým druhí sú stále potomkovia vykorisťovateľov, ktorí sú “neférovo zvýhodňovaní,” ako sa učia ich vlastné deti v školách podľa smerníc projektu 1619, ktorý do škôl tlačí New York times. Projektom 1619 vyfabrikovali novú históriu, v ktorej už potomkovia európskych Američanov nemajú iné miesto ako patologickí vykorisťovatelia tmavého obyvateľstva, ktoré údajne vybudovalo Ameriku. Slovenská emigrácia, ktorá pracovala v oceliarňach Pensylvánie, je im asi len na smiech. Rovnako genderizmom presiaknutým školstvom ničia tradičnú rodinu. Kým pod záštitou BLM vyrabované obchody a horiace budovy znamenali “väčšinou pokojný protest,” manifestácia druhého dodatku ústavných práv považujú za demonštráciu sily supremacistov, ktorým treba zobrať ich legálne nadobudnuté zbrane. Progresívci zvyknú nazývať týchto ľudí ako konšpirátorov.

Čítate dobre, tí ktorých nedotknuteľná mantra nehovorí nič iné ako to, že pohlavný orgán je len sociálny konštrukt a až „rodovo neutrálne” dieťa si napokon vyberie pohlavie s ktorým sa najviac identifikuje, samozrejme bez ohľadu na biologickú realitu. Pravdepodobne to nebude pre nich “toxická” mužnosť. Áno tí, ktorí hovoria o všadeprítomnom systémovom rasizme, inak napísané najväčší konšpirátori akých si dokážete predstaviť, v skutočnosti fact-checkujú a kontrolujú pravdivosť tých, ktorí zostali verní rokmi overeným pravdám a nepodľahli otráveným ideológiám progresívnej akadémie. Tá je do značnej miery odtrhnutá od všednej reality, ale bude vás presviedčať, že to je váš prípad. S akademickým monopolom na pravdu, cenzúrou sociálnych médií kontrolujúcich verejnú mienku z progresívneho San Francisca a mediálnou mašínériou sa im však darí veľmi dobre presvedčiť kritické množstvo ľudí, obzvlášť mladej generácie, o ich vízii simulovanej hyperreality. Hyperrealita, ktorá má jediný cieľ – ničiť naše náboženstvo, hrdinskú minulosť a všetky ostatné piliere na ktorých je postavená naša kultúra.

Propaganda ako taká, dnes nazývaná ako strategická komunikácia, je nevyhnutnou súčasťou každej správy s ktorou sa stretávate pri sledovaní médií, alebo zo stanovísk politikov, štátnych inštitúcii, či tretieho sektora. Jedinou efektívnou reakciou môže byť dekonštrukcia tých, čo benefitujú na súčasnom systéme samotných. Najvhodnejším nástrojom sú práve konšpiračné teórie. Intelektuáli, ktorí sa cítia byť nad vecou sa tu určite pristavia, ale skromne si dovolím odkázať ich na práce vedenia vojny piatej generácie (5GW). Konšpiračné teórie existujú tak dlho ako ľudstvo samotné a evolučne sa vyvinuli ako prirodzený obranný mechanizmus, podobne ako imunitný systém. Nepriateľské spolčovanie bolo v minulosti častou príčinou úmrtí a reprodukčnej straty, preto rozoznanie vzorcov nepriateľského správania – konšpiračnej teórie – bolo oným mechanizmom, ktorý zabezpečil prežitie jedincov a spoločenstva ako celku. Hneď niekoľko šachových veľmajstrov sa stalo paranoidných, pretože premýšľali v konceptoch, v ktorých každý ťah mohol znamenať nebezpečenstvo. Stačí spomenúť Bobbyho Fischera, zrejme najlepšieho šachistu všetkých čias so zmeraným IQ 180, ktorý sa v rozhlasovom rozhovore označil za obeť medzinárodného židovského spiknutia. Rovnako účinné sú ako protiváha k technologickému progresu pokiaľ mu človek nedokáže rozumieť a nesie potencionálne nebezpečenstvo. V minulom roku sme videli organické poškodzovanie 5G vysielačov na mnohých miestach na svete a nedávne správy tajných služieb a embargá západných krajín na 5G infraštruktúru od spoločnosti Huawei toto bezpečnostné riziko potvrdili.

Jednou z konšpiračných teórii, ktorá sa objavila v posledných rokoch a ktorá prerástla do masového hnutia, nesie názov QAnon, prípadne „Q“. Vzniklo na anonymnom fóre 4chan, určenom pôvodne pre anime fanúšikov, neskôr známe autizmom vyzbrojených žiab a zriedkavo whistleblowerov (použitý interný žargón fóra). Používatelia týchto fór sa oslovujú ako Anons od slova anonym. Od októbra 2017 začal prispievať na 4chan Anon, ktorý sa predstavil ako Q pretože tvrdil, že je autorizovaný bezpečnostnou previerkou Q, ktorú vydáva Ministerstvo energetiky. Q zdieľal indície o utajovaných skutočnostiach, ktoré nasvedčovali tomu, že za oponou prebieha konflikt civilných agentúr – CIA, FBI a NSA proti armádnej rozviedke v dualistickom konflikte dobra proti zlu. Kým na strane dobra sa mala nachádzať armáda s dobrými ľuďmi ako generál Michael Flynn a prezident Donald Trump, tak na strane zla spomínané troj-písmenkové agentúry s médiami, Hollywoodom a niekoľkými vplyvnými rodinnými klami a osobami z Deep State-u ako Clintong, Brennan a Soros. Zároveň sa mal napĺňať plán, v ktorom by prišlo na vyšetrovanie a na konci masové zatýkanie týchto ľudí za zradu. Správy od Q sa nazývali Q drops a ich forma mala blízko k hrám alternatívnej reality, v tomto prípade mala Qanon komunita sama odhaliť skryté prepojenia podľa zadaných indícií a využiť ich tak k vlastnému investigatívnemu vyšetrovaniu. Hra mala taktiež náboženský a kultový rozmer.

Qanon implementoval do seba teórie ako Pizza gate a Pedo gate, ktoré hovoria o tom, že demokratické elity v D.C. sa podieľajú na obchode s deťmi pre sexuálne a satanistické účely na ktoré využívali Epsteinov ostrov v Karibiku a tiež, že tieto sily pripravujú prevrat proti Trumpovi, pretože jeho administratíva začala vyšetrovať nimi páchané zločiny. Aspekt obchodovania s deťmi prerástol do celosvetovej iniciatívy #SaveTheChildren (#ZachráňteDeti), na ktorej organizácii sa podielali prevažne ženy z predmestí, teda atypická sociologická skupina pre pravicový koncept. Ľudia s Q symbolikou sa začali objavovať na predvolebných mítingoch Donalda Trumpa, medzi ľuďmi v ozbrojených silách a pohraničnej stráže, prísahu vernosti k Q zverejnil aj generál Michael Flynn, niekoľko zvolených republikánskych kongresmanov a prominentní právnici ako Rudy Giuliani, L. Lin Wood a Sidney Powell. Definitívnu popularitu aj mimo USA si získal Qanon počas anti-lockdown protestov, kedy ako prvý informoval o prepojeniach záujmov progresívnych elít na biologické laboratórium vo Wuhane. Dnes nadpolovičná väčšina registrovaných republikánov súhlasí s Qanon teóriami a Qanon bude pravdepodobne definovať podobu toho, ako bude vyzerať GOP v budúcnosti.

Nečakaným spojencom ľudí z Qanon hnutia, Trumpa, ale aj európskych nacionalistov sa stalo médium The Epoch Times, ktoré len na facebooku platilo Trumpovi naklonenú predvolebnú kampaň v hodnote 1,4 mil. dolárov, teda viac ako ktorýkoľvek iný sponzor Republikánskej strany. V USA a v Nemecku je to v dnešnej dobe najčítanejší denník pre konzervatívnu časť populácie. Denník má dnes viac ako 22 jazykových mutácii a vznikol ako tlačová odnož čínskeho duchovného hnutia Falun Gong. Falun Gong alebo Falun Dafa je duchovné hnutie vychádzajúce z budhistickej školy s prvkami taoistickej tradície. Pre svoju popularitu sa stalo nepriateľom Komunistickej strany Číny, ktorá v nich videla rivala a nepriateľa, čo bol dôvod prečo začala násilne potlačovať práva členov Falun Gong, zatýkať ich a posielať na nútené práce. Ich členovia emigrovali prevažne do USA, odkiaľ šíria svoje učenie a prevádzajú tradičný čínsky umelecký tanec Shen Yun. Falun Gong a Shen Yun sú tradičné čínske učenia, ktoré neuznávajú homosexualitu alebo metizáciu, a kde za spoluprácu s komunistami človek skončí v pekle, za čo bývajú dnes častým terčom kritiky pseudoliberálov, napriek prvotnej snahe oceniť ich prínos v exluzívnom zverejňovaní zločinov totalitného režimu v Číne. Média hlavného prúdu rovnako nedokázali predvídať náhlu podporu Qanon teóriam demografickou skupinou, ktorá dovtedy praktizovala duchovné cvičenia. Okrem The Epoch Times prevádzkuje Falun Gong televíziu New Tang Dynasty Television v skratke NTD, ktorá sa pred niekoľkými týždňami aktivizovala aj u nás na youtube.com pod názvom NTD Slovensko.

Okrem spomínaných Proud boys, Q ľudí a čínskeho disentu sa demonštrácie pred Kapitolom zúčastnili aj iné významné organizácie, ktoré zastrešujú pravicové milície a milície druhého dodatku ako Oath keepers a III. Percenters, ktorí samozrejme prišli do D.C. neozbrojení na rozdiel od toho, ako o tom informovali aj slovenské média. Taktiež boli vidieť America first vlajky Nicka Fuentesa, rovnako v hojnom počte Gadsdenove vlajky a možno prekvapivo aj niekoľko bojových vlajok Konfederácie. Po asi hodinovom príhovore v ktorom Trump zopakoval kde všade došlo k volebným podvodom, sa dav začal presúvať k budove kongresu, pred ktorým stálo niekoľko úrovní barikád, ktoré patrioti prekonali s menším alebo väčším odporom, ale treba povedať, že nebolo vidieť násilie, pokiaľ ho nevyvolala polícia, naopak v niektorých prípadoch polícia sama zrušila zátarasy, alebo otvorila dvere do budovy Kapitolu pre demonštrantov. Napriek tomu jeden z príslušníkov ochranky Kapitolu chladnokrvne zastrelil neozbrojenú Ashli Babbit, veteránku vojenského letectva. Kým neozbrojení patrioti obliehali Kapitol, prítomní kongresmani sa plazili po podlahe s dýchacími vrecami navlečenými na hlave, ktorých ochranka zbabelo vyťahovala zbrane s ostrou muníciou. Títo zbabelci sú tí istí, ktorí posielajú synov a dcéry Ameriky zomierať do vojnových zón.

Takže bol toto prevrat ako to opisujú masmédia? Samozrejme, že nie. Ľudia, ktorí boli tzv. tichou väčšinou a ktorí boli všetkým doteraz len na smiech museli ukázať, že viac už mlčať nebudú a za svoje práva sú odhodlaní bojovať. Samotný establišment ukázal, keď kľačal pred BLM násilníkmi, ktorí všetky svoje požiadavky dosiahli len násilím, že to je tá najúčinnejšia cesta ako ich dosiahnuť. Na prevrat samozrejme okrem ulice a obsadených inštitúcii treba aj revolučný výbor a ľudí pripravených uchopiť moc. Nič také toto hnutie nemalo, síce prekročili Rubikon, ale Cézar namiesto toho išiel natočiť video na twitter, kde vyzýval ľudí, aby sa v pokoji rozišli domov, navyše väčšina republikánskych zástupcov úplne stratila svoju tvár a svojich voličov hodila cez palubu, teda v skutočnosti ich nazývajú domácimi teroristami a vyzývajú na ich rýchle zadržanie a odsúdenie. Ako keby sa predstavitelia demokratov ospravedľňovali za to, že Antifa a BLM celý rok terorizovali americké mestá. Viceprezident Pence si medzi tým aktualizoval fotku na svojom účte, na ktorej je zobrazený Biden s Kamalou. Na sociálnych sieťach prebieha čistka obrovských rozmerov, vrátane zmazania twitterového účtu Donalda Trumpa, big tech spoločnosti mažú alternatívne platformy používané Trumpovimi voličmi a pribúdajú razie v domovoch ľudí, ktorí sa zúčastnili protestu. Systém zostal 6. 1. 2021 –  v deň kedy sa zakončujú kresťanské Vianoce, zaskočený a teraz chce exemplárne trestať, avšak patrioti už majú svojich martýrov a nezabudnú.