Na každého Matoviča sa voda varí! Utorkový hejt

Drahí priatelia, spolubojovníci! Drahí rúškáčí aj nerúškáči! Mám vás všetkých rád. Začínam tento hejt s láskou, ale viac odo mňa nečakajte. Tieto slová vkladám do viet celkom spontánne. Nečakajte sofistikovaný článok plný zaujímavých slovných zvratov, či hlbokých myšlienok. Lomcujú mnou emócie, hlavne hnev.

Dnes zaplavili sociálne siete články o tom, ako hrozí dvom demonštrantom, ktorí údajne zaútočili na policajtov doslova brutálny trest. Hrozím im až 25 rokov väzenia. Slovom, dvadsaťpäť rokov! To je trest, ktorý sa dáva tým najhorším vrahom! A týmto dvom mladým ľuďom takýto trest hrozí za to, že boli protestovať proti vláde, ktorá nám zobrala posledné zvyšky slobody, ktoré sme mali. Nebudem rozoberať to, že sa diali výtržnosti a ako médiá vykreslili priebeh a vzorku spoločnosti, ktorá sa na demonštrácii zúčastnila. Tiež som nad niektorými vecami krútil hlavou. Všetci vieme, aký obraz establišment potreboval vytvoriť o akcii. To, že tam boli stovky obyčajných ľudí je fakt a kto si pozrie videozáznamy, tak zbadá, že tĺkli a polievali aj starších ľudí, nie len ultras a chuligánov.

Zobrali nám naše živobytie! Živnostníci rad za radom krachujú, zatvárajú sa podniky, školy, divadlá, reštaurácie. Vláda na nás nie len, že kašle… Deň za dňom je to horšie. Z blata skáčeme do kaluže. Ale kam skočiť potom z tej kaluže? Hádam do hrobu? Alebo do banky po ďalší úver? Veď to je to isté. Pretože tým iba prehlbujeme úverové otroctvo a otroctvo rovné je smrti. Ba ešte horšie. Matovičova vláda sa jasne ukázala ako prisluhovač kapitálu a bánk.

Kotlebu poslali do basy bez dôkazov. Áno, bez dôkazov! Lebo právo funguje tak (teda v skutočnej demokracii), že súd musí dokázať vašu vinu. A v Kotlebovom prípade ÚMYSEL propagovať fašizmus pomocou nejakej „šifry“. To ale nevadí, že mu tento úmysel nedokázali. Nevadí, že iba sám Kotleba vie, ako to vlastne myslel. Sudkyňa totiž určila, čo si myslel. Nie som zástancom Kotlebu, možno niektorí vedia, že som jeho veľkým kritikom. Ale som zástancom slobody! Bude teraz pravidlom, že začnú zatvárať kritikov systému po tom, čo súd určí, ako to vlastne mysleli? Ja si myslím, že je to vysoko pravdepodobné, ak sa stane hlavou prokuratúry pán Urválek (ako vraví pán premiér Matovič, vygúglite si to)… Pardon, Honz. Týchto dvoch si stále mýlim. Páni a dámy reprezentujúci establišment sú riadne „retro a vintage“. Používajú totiž tie najvychytenejšie metódy  z dôb minulých totalitných režimov. Obdivovatelia Stalina môžu ísť handry fajčiť, ako sa vraví po plebejsky.

K tomu všetkému, aby mi nebolo málo, som sa dozvedel, že sa plánuje plošné testovanie občanov. Najprv som onemel, pretože som nevedel, ako reagovať… Potom ma začali napádať otázky, ako to zvládnu a prečo teraz, keď je zákaz zhromažďovania a nemôže sa stretnúť viac ako 6 osôb, chcú koncentrovať (dúfam, že nie v táboroch) stovky ľudí na jednom mieste. Veď je väčšia pravdepodobnosť, že sa nakazím pri plošnom testovaní, ako pri návšteve môjho obľúbeného kebabu (pre Zomri.sk: Áno, mám rád kebab a nehanbím sa za to a vyhlasujem to verejne. Ale chutnejší je od Slovákov ako od TurkovJ). No, ale keď nepôjdem, musím ostať 10 dní v povinnej karanténe. Áno, v povinnej. Buď sa povinne testovať, alebo povinná karanténa. Nó, ale to mi nejak nevychádza… Slovo povinné totiž podľa Pravidiel slovenského jazyka vylučuje možnosť voľby. A to, že nemôžem ísť ani do práce je totálny gól! No a aby ste vedeli, bude sa to aj kontrolovať. Myslím, že nastal čas pre históriou overené označenie na oblečení (niekedy sa používali aj žlté hviezdy), kto bol na teste a kto nebol. Aby Štb (teda polícia, ospravedlňujem sa za časté omyly v texte) vedela už z diaľky, kto je nepriateľom štátu. Veď predsa republiku si rozvracať nenecháme!

Sme trestaní, trestaní a trestaní. Kto ale potrestá za zločiny tých, ktorí nás potopili na samotné dno? No, iba my sami. Fico, Pellegrini, ani Sulík to nebudú. Kto potrestá policajtov, ktorí mlátili nevinných demonštrantov na Námestí Slobody (Sranda… Mali by ho premenovať, pretože už viac krát som bol z toho námestia odvedený v putách a trestne ma stíhali). A vodné delo? To je taká atrakcia, ktorá sa na Slovensku moc nevyužíva. Pokiaľ ma pamäť neklame, bolo využité už pri „protestoch chuligánov a neonacistov“ v minulosti. A to pri sviečkovej manifestácii a nežnej revolúcii. Tam sa stretli vtedy najväčšie počty výtržníkov. No a ešte pri gorilích protestoch… Ale to boli vlastne tiež iba chuligáni.

No a čo sa týka radikalizmu… Ak tyran na nás zaútočí mečom, iba mečom útok odrazíme. Poučme sa z histórie. Slovenskí revolucionári v meruôsmych rokoch šli pod vedením Štúra a Hurbana a neniesli kvety, ale boli opásaní šabľami s pištoľami za opaskom.  A čo sa týka večného zákona, oko za oko, zub za zub, možno by nebolo od veci Matovičovi dať ochutnať jeho vlastnú medicínu (keď si už tak želá to očkovanie). Spomínate si, ako celé dni trávil a protestoval pred komplexom Bonaparte, kde vtedy býval Fico? Možno by nebolo od veci, keď už nám neotvoril bránu v sobotu v Bratislave, možno nám ju otvorí  u seba doma (Igor Timko je prorok.. Som zvedavý, kto to pochopí J). Veď napokon, Bíli andeli nebudú musieť cestovať a tak sa ich dostaví čo najviac a chlapci zo Slovana, alebo Trogári to majú tiež na skok. A nevravím o tom, že Trnava je vlakový uzol. Tak vidíme sa v Trnave?

Jakub Hromoslav Škrabák

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *